Mdpbionic: “Προσθέτει” και στον ελληνικό τουρισμό

Ο Τζέισον ένας νέος άνθρωπος από την Αγγλία, είχε χάσει το πόδι του σε ατύχημα όταν πριν από λίγα χρόνια επισκέφθηκε τον ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρο της εταιρείας Mdbionic στη Θεσσαλονίκη για να δοκιμάσει το τεχνητό μέλος, που θα του επέτρεπε να συνεχίσει τη ζωή του σε ένα, όσο γίνεται, φυσιολογικό επίπεδο. Είχε προηγηθεί επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσεων και emails με τον τεχνικό της εταιρείας, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα, πριν την επίσκεψη. Η εταιρεία ανέλαβε όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού του, την κράτηση σε κοντινό ξενοδοχείο και τα αεροπορικά εισιτήρια. Μέσα σε τέσσερις ημέρες είχε ήδη το νέο του πόδι και επέστρεφε στην πατρίδα του. 

Ο Τζέισον είναι ένας από τους ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας που ακρωτηριάζονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια. Η θέλησή τους να “κερδίσουν” πάλι πίσω τη ζωή τους, μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, αναζητώντας κορυφαία ποιότητα σε λογικές τιμές αλλά κυρίως ανθρώπινη και υπεύθυνη αντιμετώπιση και υποστήριξη. Χρειάζονται τεχνική αλλά κυρίως ψυχολογική υποστήριξη, την ασφάλεια πως ό,τι κι αν συμβεί, ο άνθρωπος που τους έφτιαξε το πρόσθετο μέλος είναι εκεί γι αυτούς, να τους δώσει λύση σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν με το νέο τους άκρο. 

“Αυτή είναι και η φιλοσοφία της εταιρείας μας”, τονίζει ο κ. Άρης Σιάσιος, πρόεδρος της Mdbionic και F-med. “Ιδρύσαμε την Mdbionic, κυρίως για λόγους ευαισθησίας και σεβασμό προς τους ανθρώπους που βιώνουν μία τόσο δύσκολη κατάσταση. Αποστολή μας είναι να τους παρέχουμε πιστοποιημένες λύσεις κατασκευασμένες πάνω στις δικές τους πραγματικές ανάγκες και να είμαστε δίπλα τους, όποτε μας χρειαστούν”.  

“Η σχέση που δημιουργείται μεταξύ του ασθενούς και του τεχνικού είναι μία σχέση που κρατάει για πολλά χρόνια, μια σχέση ζωής, αδελφική”, μάς εξηγεί ο κ. Στυλιανός Κολούκας, υπεύθυνος διαχείρισης της Mdbionic και συνεχίζει “παρακολουθούμε τον ασθενή μας συνεχώς και μετά την τοποθέτηση του τεχνητού μέλους και ανάλογα με την κατάσταση προχωράμε σε αλλαγές και προσαρμογές.”.  Μάλιστα, δεν διστάζουν να επισκέπτονται κι οι ίδιοι τους ασθενείς τους σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Τα βήματα προς την αποκατάσταση

Όπως αναφέρει ο κ. Κολούκας, είναι σημαντικό, οι ασθενείς, να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση για ό,τι τους συμβαίνει και σε ποιο βαθμό μπορούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα τους. Αν ακολουθήσουν σωστά τις  συμβουλές των ειδικών, μπορούν να πλησιάσουν το 90% της φυσιολογικής τους κατάστασης. 

Ο τεχνικός της Mdbionic  αξιολογεί την κατάσταση του ασθενή μετά τον ακρωτηριασμό του, εκτιμά το χρόνο που χρειάζεται για να διαμορφωθεί καταλλήλως το ακρωτηριασμένο μέλος και αναλόγως με το πως εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάστασή του, προχωρά στην προσαρμογή της κατάλληλης σιλικόνης και στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για να κατασκευαστεί το τεχνητό μέλος. Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το τεχνητό μέλος, ο ασθενής παρακολουθείτε για τυχόν αλλαγές ή προσαρμογές που θα χρειαστούν καθώς τα δεδομένα μπορεί να μεταβληθούν.

Στην περίπτωση ασθενών εκτός Θεσσαλονίκης, η προετοιμασία τους γίνεται μέσω διαδικτύου και βιντεοκλήσεων, ώστε όταν επισκεφθούν το κέντρο για την κατασκευή του τεχνητού μέλους, να είναι έτοιμοι για την τοποθέτηση. Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής τους, λαμβάνονται τα μέτρα για την κατασκευή, τη δεύτερη μέρα τοποθετείται ένα προσωρινό μέλος, την τρίτη μέρα ο ασθενής εκπαιδεύεται στο να το χρησιμοποιεί και την τέταρτη μέρα τοποθετείται το τελικό πρόσθετο μέλος και ο ασθενής είναι έτοιμος να επιστρέψει σπίτι του. Κατόπιν, η παρακολούθηση γίνεται εξ αποστάσεως.  

Πόσο κοστίζει ένα τεχνητό μέλος

Το κόστος των τεχνητών μελών κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος του ακρωτηριασμού. Το κόστος για την κατασκευή μίας κνήμης εξαιρετικής ποιότητας είναι περίπου 4.500 ευρώ στην Ελλάδα ενώ του μηρού ανεβαίνει στα περίπου 6.500 ευρώ. Από τα χρήματα αυτά ένα ποσό καλύπτεται από τον ΕΟΠΠΥ.

Ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκαταστάσεις – Πιστοποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες

Η Mdbionic είναι μία εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με κατασκευή  τεχνητών μελών. Υδραυλικά, ηλεκτρικά και βιονικά άνω και κάτω άκρα κατασκευάζονται στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών εργαστήριο της οδού Κρήτης 3, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μόλις λίγα μέτρα από τη Μονή Λαζαριστών.  Στο ίδιο κτίριο, λειτουργεί χώρος φυσικοθεραπείας και εκμάθησης, επίσης, βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών και προτύπων.  Διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και συνεργάζεται με μεγάλους προμηθευτές υλικών, όπως τις κορυφαίες στο είδος τους Οtto Bock και Οssur. 

Η εταιρεία φροντίζει να κατασκευάζει προϊόντα και να προμηθεύεται πρώτες ύλες μόνο από πιστοποιημένους προμηθευτές ώστε να εξασφαλίζει εγγυημένη ποιότητα στους πελάτες της. Παράλληλα, μέσω της F-med προμηθεύει ελληνικά ξενοδοχεία με όλο το απαραίτητο υλικό για την αντιμετώπιση του COVID-19, όπως γάντια ιατρικά,  μάσκες μίας χρήσης και αντισηπτικά υγρά. Όλα τα προϊόντα τηρούν πολύ αυστηρές προδιαγραφές πιστοποίησης από έγκυρους διεθνείς φορείς.

 

Στην πολυετή παρουσία της στο χώρο, έχει χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με ασθενείς από Αγγλία, Ρωσία καθώς και από όλη την Ελλάδα, αναλαμβάνοντας να τους παρέχει ένα πλήρες πακέτο τουρισμού και υγείας, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από τις ιατρικές υπηρεσίες (τεχνητά και ορθωτικά μέλη), τη διαμονή και τη μεταφορά τους. 

One reply on “Mdpbionic: “Προσθέτει” και στον ελληνικό τουρισμό

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *